Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Sport

Ajax ternauwernood, AZ verdiend door

Ajax heeft zich met moeite geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Uit tegen de Tsjechische laagvlieger Jablonec werd het 0-0, waardoor de 1-0 thuisoverwinning van vorige week genoeg was. De Amsterdammers maakten het zichzelf moeilijk door een strafschop weg te geven en een rode kaart te krijgen.

Later op de avond kwam AZ in actie. De Alkmaarse ploeg won verdiend voor eigen publiek van het Roemeense FC Astra Giurgiu (2-0). Dat was voldoende om de nederlaag van 3-2 van vorige week in de uitwedstrijd weg te poetsen. Vandaag wordt de loting verricht voor de groepsfase van de Europa League, waaraan Ajax, AZ en FC Groningen meedoen.