Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Wetenschap

Nicolai & Beckand

Het nieuwe humoristische programma met Ruben Nicolai en Tijl Beckand, Professor Nicolai & Dr. Beckand, lijkt op papier een mix van het populair-wetenschappelijke Proefkonijnen (BNN) en een spelshow. Het duo voert allerlei wetenschappelijke experimenten en grote stunts uit waar twee deelnemende koppels dan weer vragen over moeten beantwoorden. Ook moeten de deelnemers zelf een paar fysieke beproevingen ondergaan. Ze kunnen een flinke geldprijs en een bijzondere reis winnen.