Ziggo en Sport 1: gratis sportzender voor abonnees

Ziggo en Sport 1 komen nog dit jaar met een gratis sportzender voor abonnees. Op het nieuwe kanaal wordt onder meer voetbal, golf en Formule 1 uitgezonden. Met de nieuwe zender wil Ziggo nog harder de strijd aangaan met concurrent KPN, zo meldt het AD vanmorgen.

Het kanaal, Ziggo Sport, wordt alleen beschikbaar voor de ruim vier miljoen huishoudens die een abonnement bij de kabelaar hebben. De nieuwe zender wordt mogelijk gemaakt doordat Ziggo nu in handen is van Liberty Global, het grootste kabelbedrijf op de wereld. Dat bedrijf was al eigenaar van betaalzender Sport 1.

Op welke manier Liberty de uitzendrechten die Sport 1 bezit wil gaan terugverdienen, is niet duidelijk. Nu betalen klanten namelijk nog 15 euro per maand om te kunnen kijken naar bijvoorbeeld de Formule 1, EK-kwalificatiewedstrijden en de Spaanse voetbalcompetitie. Een woordvoerder van Ziggo wil niet reageren op de berichtgeving.

Volgens het AD hoeven abonnees echter niet te vrezen dat ze via een duurder abonnement alsnog betalen voor de gratis zender. Het maandelijkse abonnementsgeld blijft namelijk gelijk, zo weet de krant. Voor niet-Ziggo-abonnees blijft Sport 1 na lancering van het nieuwe kanaal gewoon bestaan als betaalkanaal. (NRC)