Opinie

    • Paul Steenhuis

Van Star Wars totDe stille kracht: een rijk nieuw cultureel seizoen

Zo’n half miljoen mensen zullen, naar verwachting, morgenavond, 28 augustus en zaterdag 29 een bezoek brengen aan de Uitmarkt in Amsterdam. Op dertig podia rond het Museum- en Leidseplein bieden zo’n 2.000 acteurs, zangers en andere kunstenaars een voorproefje van het komend seizoen. Rapper Kenny B, bekend van de hit Parijs (Praat Nederlands met me) en Paul de Leeuw openen het festival.

Het is de traditionele opening van het nieuwe culturele seizoen. En de NRC-cultuurredactie sluit daar traditioneel bij aan met een Cultureel Supplement vol hoogtepunten uit het aanbod.

Zoals de Munch-expositie in het Van Gogh Museum, de nieuwe toneelbewerking van De stille kracht van Toneelgroep Amsterdam en de nieuwe albums van cabaretier Hans Teeuwen met Nederpop en van rapper Fresku. En de nieuwe Star Wars-film, waarvan de trailers nu al hits zijn.

Het is maar een greep uit een enorm aanbod, zoals ook blijkt op de pagina’s hiernaast, waar onze vier specialisten vertellen waarnaar ze uitkijken. Een culturele agenda met ruimere selectie voor het komende halfjaar staat ook in dit nummer.

Wij wensen u een rijk cultureel seizoen toe, en hopen daaraan een bijdrage te leveren met onze dagelijkse cultuurbijlage, iedere werkdag bij NRC Handelsblad, die in feite iedere dag een soort kleine Uitmarkt is.

    • Paul Steenhuis