Twee Iraakse generaals gedood bij zelfmoordaanslag

In de Iraakse provincie Anbar zijn twee Iraakse generaals en drie soldaten om het leven gekomen bij een zelfmoordaanslag. De aanslag is nog niet opgeëist, maar volgens anonieme bronnen bij het Iraakse leger zit Islamitische Staat (IS) erachter.

De kisten met de stoffelijke overschotten van de generaals worden naar Bagdad gereden door de Iraakse erewacht.
De kisten met de stoffelijke overschotten van de generaals worden naar Bagdad gereden door de Iraakse erewacht. Foto: AP Photo

In de Iraakse provincie Anbar zijn twee Iraakse generaals en drie soldaten om het leven gekomen bij een zelfmoordaanslag. Dat meldt persbureau Reuters.

De aanslag is nog niet opgeëist, maar volgens anonieme bronnen bij het Iraakse leger zit Islamitische Staat (IS) erachter.

Volgens de bronnen reed de aanslagpleger met een auto vol explosieven in op een konvooi, waarop hij het voertuig tot ontploffing bracht. Bij de explosie raakten tevens tien soldaten gewond. De aanslag vond plaats bij de provinciehoofdstad Ramadi, die sinds in handen is van IS.

‘Geen gevolgen voor militaire operatie’

In een tv-toespraak liet een legerwoordvoerder weten dat de dood van de twee generaals voor alsnog geen gevolgen heeft voor de militaire operatie tegen IS. “We staken onze operatie niet. We gaan door met onze opmars.”

In de provincie Anbar, ten westen van de Iraakse hoofdstad Bagdad, is het Iraakse leger een offensief gestart tegen strijders van IS. In Anbar heeft IS naast Ramadi ook de stad Fallujah in handen. De pogingen van het leger om IS te verdrijven zijn tot dusver zonder veel succes.