SynDROOM

De zomervakantie is ook in Hilversum bijna voorbij; het nieuwe televisieseizoen gaat maandag officieel beginnen. RTL 4 begint vanavond alvast met de derde seizoen van SynDROOM – vorig jaar bijna winnaar van de Gouden Televizier-Ring.

In het programma vervult Johnny de Mol de wensen van mensen met een verstandelijke beperking. Het meest besproken moment uit de vorige reeks werd op internet massaal gedeeld. Daarin maakte de dolblije deelnemer Twan een ritje in de auto uit jaren tachtig serie Knight Rider met de acteur David Hasselhoff. SynDROOM zit vol met zulke roerende momenten, iets wat goed past bij de positieve formule van RTL 4.

In dit seizoen maakt De Mol kennis met de autistische Bram. Hij wil graag een keer meedoen aan het TROS-programma Te land, ter zee en in de lucht (bekende onderdelen: Met glans van de schans, Fiets ‘m ‘r in). Hoewel er al een tijdje geen nieuwe afleveringen worden gemaakt, lukt het toch om iets op te zetten: we zien in de promo Bram met een grote glimlach in een bootje van een schans af glijden.