Morgan (12) stak Bella 19 keer. Ze heeft een rijke fantasie

Dit verhaal gaat over Morgan, Bella en Anissa. Drie vriendinnetjes in de Amerikaanse staat Wisconsin. Tijdens het buiten spelen steekt Morgan Bella negentien keer, om het internetmonster ‘Slender Man’ tevreden te stellen.

Een schommel in een bos. De persoon op de foto heeft niets met het verhaal te maken.
Een schommel in een bos. De persoon op de foto heeft niets met het verhaal te maken. FOto ANP / Catrinus van der Veen

Dit verhaal gaat over Morgan, Bella en Anissa. Drie vriendinnetjes in de Amerikaanse staat Wisconsin.

Op een vrijdag hield Morgan een logeerpartijtje voor haar twaalfde verjaardag. Ze verkleedden zich, praatten op bed en de volgende ochtend aten ze donuts en aardbeien als ontbijt. Daarna gingen ze buiten spelen. Morgan nam een mes mee en Anissa dacht: “Lieve God, het gaat echt gebeuren.” Hun fantasie zou eindelijk werkelijkheid worden.

Even later stak Morgan Bella negentien keer met een mes tijdens het verstoppertje spelen. Morgan deed alsof ze een kat was. Dat is nu bijna anderhalf jaar geleden.

Morgan heeft een rijke fantasie. Ze is geobsedeerd door Harry Potter, hield van verkleden en make-up.

Slender Man

De aanval van Morgan en Anissa op Bella is daarna in de omgeving beter bekend geworden als “the Slender Man stabbing“, omdat Morgan en Anissa later tegen de politie verklaarden dat ze Bella aanvielen om het internetmonster Slender Man tevreden te stellen. Dat is een lange, dunne man zonder gezicht. Hij draagt een pak waar tentakels uitgroeien en hij aast op kinderen. Door een bloedoffer te brengen zouden ze bij hem kunnen gaan wonen in het bos.

Omdat de kinderen veroordeeld zijn als volwassenen zijn de documenten rondom de rechtszaak toegankelijk. Daarbij zijn transcripten van de zittingen, bewijsstukken en uren video- en geluidsmateriaal van verhoren. Lisa Miller schreef voor New York Magazine grotendeels op basis van deze documenten een gedetailleerd verhaal over de droomwereld van de meisjes en de beangstigende gevolgen daarvan.

Door al het bewaard gebleven materiaal kon Miller de fantasieën van Morgan en Anissa waarheidsgetrouw beschrijven. Een verbijsterend uitgebreide wereld. De functie van verbeelding krijgt een duister perspectief.

Lees het hele artikel op de website van New York Magazine.

    • Menno Sedee