Janneke Vreugdenhil Pasta met vis uit de oven

illustratie jet peters
illustratie jet peters

Wat eten we vandaag? Een dampende ovenschotel van broccoli, pasta en zalm onder een dekentje van bechamelsaus en met een knapperig kaaskorstje erbovenop. Oké, het is misschien geen culinair hoogstandje, maar er is ook helemaal niets mis mee op een drukke doordeweekse donderdag, toch?

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in. Verwarm de melk met de peperkorrels, laurier en ui, maar zorg ervoor dat de melk niet kookt. In de tussentijd kook je de broccoli kort (2 minuten!). Kook de pasta een minuut of zeven. Beide garen nog na in de oven, dus je wilt ze niet nu al te gaar hebben. Zeef en bewaar de melk. Smelt de boter tot-ie bruist, voeg de bloem toe. Meng goed met een garde. Laat dit even een minuutje pruttelen, zodat de bloemsmaak eruit kan trekken. Voeg de melk al roerend scheutje voor scheutje toe. Zet de pan terug op laag vuur en laat even binden. Breng op smaak met mosterd en zwarte peper. Meng de pasta, broccoli en saus goed door elkaar en zorg dat de saus er goed doorheen zit. Schep de zalm erdoor en doe het geheel in de ovenschotel. Bedek de bovenkant met een mengsel van paneermeel en kaas. Bak 25 minuten in de oven tot zich een mooi goudbruin krokant laagje gevormd heeft.