Fraai gefilmd

Drie eind twintigers dwalen door Amsterdam in Een dag in ’t jaar. Hun doelloosheid is een metafoor voor hun gemoedstoestand. Ze weten niet precies hoe ze verder moeten in het leven, waarbij de dood van Twan, een jaar eerder, hen verbindt. Twan was Sebs jeugdvriend, Yvonnes eerste liefde en Mishas broer. Regisseur Margot Schaap begon zonder helder gedefinieerd scenario en draaide een jaar lang één dag per maand een scène. Zo lijkt er in de film een dag voorbij te gaan, maar het is in feite een jaar. Die losse vorm van filmmaken liet ruimte voor improvisaties en interactie met toevallige omstanders. De frisheid die dit oplevert, wordt deels tenietgedaan door de niet zo heel interessante personages. Maar de gekozen vorm benadrukt op een fraaie manier het vervlieden van de tijd.