Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

A Time to Kill

(Joel Schumacher, 1996). Wanneer een Afrikaans-Amerikaanse vader, wiens tienjarige dochter is verkracht door twee rednecks, in de rechtszaal van een stadje in Mississippi de daders in koelen bloede overhoop schiet, heeft een onervaren advocaat zijn handen vol aan de verdediging. Een geheel blanke jury moet beslissen of deze vendetta gerechtvaardigd was.

De plaatselijke Klu Klux Klan-leden doen er alles aan om hun broeders te beschermen. Verfilming van John Grishams romandebuut uit 1988.