Circus Herman Renz kan rekeningen niet betalen

Circus Herman Renz staat op het punt failliet te gaan. Voor 7 september moet een schuld van 400.000 euro zijn voldaan. Lukt dit niet, dan lijkt het over voor het circus. Dat bevestigde directeur Milko Steyvers gisteren na berichten in verschillende media. Steyvers zou graag zien dat de overheid bijspringt om het circus te redden. Het circus kampt enerzijds met tegenvallende bezoekersaantallen en anderzijds brengen strengere regels en belastingwetten veel extra kosten met zich mee. „In landen als Italië, Frankrijk of België is subsidie voor een circus de normaalste zaak van de wereld”, zegt de directeur. „Niet dat ik alleen maar om subsidie wil bedelen. Maar de opties lijken verder op.” Het circus heeft een belastingschuld van 100.000 euro. Voor 300.000 euro moet het circus worden teruggekocht van een investeerder, die het bedrijf eerder hielp.