Dagoverzicht

Dit is vandaag belangrijk

Foto AP

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

De website Loonwijzer.nl bestaat vijftien jaar. Een Nederlands initiatief, maar inmiddels actief in ruim tachtig landen. Handig, want zo kun je bijvoorbeeld informatie over salarissen internationaal opzoeken en vergelijken. Hoe zit het met jouw kennis over lonen?

Een grote dag voor fans van Stieg Larssons Millennium-reeks: vandaag verschijnt het vierde boek met de titel ‘Wat ons niet zal doden’, ook al is Larsson er niet meer. Het succes van de serie in acht getallen.

Als je in het ziekenhuis wordt behandeld, weet je van tevoren niet wat het gaat kosten aan eigen risico. De tarieven zijn namelijk niet openbaar. Vandaag dient een hoger beroep over deze kwestie. Waarom houden ziekenhuizen die prijzen geheim?

Poldernieuws

Groene energie? Het verbruik van kolen blijft maar stijgen, kopt de Volkskrant.

Er moet flink gesaneerd worden bij de Deense bierbrouwer Carlsberg. Laat dat maar aan topman Cees ’t Hart over, schrijft het FD.

Daalt de AEX nog? Mooi. De Telegraaf meldt dat The Society Shop deprijs van maatpakken gekoppeld heeft aan de koersbewegingen.

While you were sleeping… in the US

Is dit de hacker achter het Ashley Madison-lek, vraagt The Wall Street Journal zich af.

Cloud-service ServiceMax heeft meer dan 80 miljoen dollar opgehaald bij investeerders, schrijft re/code. Dat is ook goed nieuws voor SalesForce.

Die cadeaubonnen van het failliete RadioShack blijken toch nog wat waard te zijn, meldt NBC News.

While you were sleeping… in Asia

Dat Donald Trump nauwelijks zaken doet in Azië is te merken, schrijft South China Morning Post. Zijn imitatie van Japanse en Chinese zakenmensen was bar slecht.

De winst zal mager zijn, maar met mooie beloftes weet BHP Billiton hetvertrouwen van beleggers te versterken, meldt de Financial Times.

Als Netflix naar Japan komt, kan Amazon natuurlijk niet achterblijven, schrijft de Nikkei Asian Review.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.