Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Leverkusen naar groepsfase na zege op Lazio – De Vrij blundert

Een blunder van verdediger Stefan de Vrij heeft gisteren de nederlaag ingeleid die Lazio deelname aan de Champions League kost. Bij Bayer Leverkusen verloren de Italianen met 3-0, waardoor een doorstart in de Europa League resteert. Vorige week won Lazio in Rome met 1-0. De Vrij dacht kort voor rust dat hij dicht bij de eigen keeper stond en hield de bal af in plaats van deze uit de verdedigen. Daardoor kon Stefan Kiessling de bal ontfutselen en kwamen de Duitsers via Hakan Calhanoglu op voorsprong, waarmee de stand over twee duels weer gelijk was. Ook invaller Ricardo Kishna kon het tij niet keren. (ANP)