Vijftig doden gevonden in boot voor kust Libië

In het ruim van een boot met vluchtelingen voor de kust van Libië zijn vijftig lichamen aangetroffen. Zij zijn vermoedelijk omgekomen door rook uit de machinekamer. De 439 andere opvarenden van het schip zijn gered door de bemanning van een Zweeds marineschip, dat meldde de Italiaanse kustwacht. Het Zweedse marineschip Poseiden maakt deel uit van de Europese Operatie Triton, die onder Italiaanse leiding wordt uitgevoerd door de grensbewakers van Frontex. Dat Europese agentschap moet de migranten van de Europese kusten weghouden en patrouilleert voor de kust van Noord-Afrika. Dit jaar zijn zeker 2.400 migranten omgekomen die per boot de Middellandse Zee probeerden over te steken. Door het kalme weer op zee varen momenteel veel boten met migranten uit.