Elftal banken voor ABN Amro

De beursgang van ABN Amro vindt waarschijnlijk nog dit jaar plaats.
De beursgang van ABN Amro vindt waarschijnlijk nog dit jaar plaats. Foto ANP

De groep zakenbanken die staatsbank ABN Amro naar de beurs mag brengen, is compleet. Het is een belangrijke stap voor de beursgang die naar verwachting later dit jaar plaatsvindt. Eerder maakte NLFI, de stichting die de aandelen ABN Amro beheert, al bekend dat Morgan Stanley, Deutsche Bank en ABN Amro zelf de drie belangrijkste posities zullen vervullen. Gisteren liet NLFI weten welke banken mogen helpen: ING, Rabobank, JPMorgan, Merrill Lynch, Barclays, Citigroup, RBC Europe en KBW. Opvallend is het ontbreken van de prominente Amerikaanse bank Goldman Sachs, terwijl alle andere grote Amerikaanse zakenbanken wel op het lijstje staan. Het ontbreken van Goldman Sachs heeft mogelijk te maken met een van de criteria: banken moeten het onderwerp corporate social responsibility van NLFI „serieus nemen”. Alle zakenbanken hebben imagoschade opgelopen sinds de kredietcrisis, maar Goldman Sachs misschien net iets meer dan de rest. (NRC)