Twee onderdelen Imtech verkocht - 248 banen veiliggesteld

Imtech.
Imtech. Foto ANP / Olaf Kraak

De financiers van technisch dienstverlener Imtech hebben opnieuw enkele onderdelen van het failliete installatiebedrijf verkocht. De werkmaatschappijen Industry International en Ventilex worden overgedaan aan Techim. Met de overname zijn 248 banen gered.

Verder worden onderdelen en activiteiten van het failliete Imtech Building Services in delen verkocht. Unica neemt enkele contracten over met een totale omzetwaarde van 150 miljoen euro. Wanneer opdrachtgevers met Unica in zee willen gaan, kunnen enige tientallen tot circa tweehonderd Imtech-medewerkers aan de slag blijven.

Met de verkoop van Industry International is er genoeg geld beschikbaar voor het gefailleerde Imtech Nederland om haar activiteiten, voor verschillende dochterbedrijven en de kopers daarvan, voort te kunnen zetten tot eind september.

Minder Nederlandse Imtech-banen gered

Vorige week werd bekend dat er toch minder Nederlandse Imtech-banen gered zijn dan de curatoren van Imtech hadden gemeld. Zij lieten weten dat er 2.300 banen in Nederland veilig zijn door de verkoop van drie grote bedrijfsonderdelen. Het zijn er echter vierhonderd minder: 1.900 Nederlandse banen in totaal. Bij de verkochte Imtech-takken werken minder Nederlanders dan de curatoren dachten.

Lees ook in NRC Handelsblad: De mannen die Imtech gingen redden (€)