Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Ontmoeting

Na een bezoekje aan mijn moeder in Delft sta ik op het perron op de trein naar huis te wachten. Het is er vol, de trein heeft vertraging. Een eindje verderop valt me een man op die, om de wachtenden heen slingerend, probeert te ijsberen.

Als hij mijn kant op komt, herken ik hem, de oudste broer van een vroegere buurtvriendin. Zeker 15 jaar niet gezien. Ik versper hem de doorgang, zodat hij wel moet opkijken. „Hallo Michiel, wat leuk dat ik je hier zie!”

Even kijkt hij me verstoord aan, dan klaart z’n blik op. „Nee maar, jij hier. Ben je het zelf of ben je je zus?”

Hij was altijd al beter met cijfers dan met woorden.

Bettina Buissink