Ook Jumbo stort zich op bezorging

None
foto anp

Ook Jumbo, de één na grootste supermarktketen van Nederland, gaat binnenkort boodschappen thuisbezorgen. Marktleider Albert Heijn doet het al jaren en onlangs kondigde een nieuwe online supermarkt, Picnic, zijn intrede aan op de markt voor online boodschappen. Dit najaar wil Jumbo gaan testen, begin volgend jaar hoopt het bedrijf echt te beginnen.

Dat zei de financiële topman Ton van Veen gisteren in een toelichting op de halfjaarcijfers van het supermarktconcern. De afgelopen jaren is het Brabantse familiebedrijf gigantisch uitgebreid dankzij de overnames van Super de Boer en C1000. Van een bedrijf met 128 supermarkten in 2009, groeide Jumbo uit tot de tweede speler van de markt, met 580 filialen. AH is de grootste supermarktketen met 950 filialen in Nederland (en 31 in België). De consumentenomzet van Jumbo bedroeg in de eerste zes maanden van het jaar 3,2 miljard euro, ruim een kwart meer dan een jaar eerder. Dat komt vooral doordat Jumbo in die periode veel C1000-winkels heeft omgebouwd, die nu dus meetellen bij de omzet van Jumbo. Over de winst doet Jumbo geen uitspraken.

    • NRC