In beeld

New Orleans, tien jaar na orkaan Katrina

Het is deze maand tien jaar geleden dat orkaan Katrina over en rond New Orleans raasde. Zeker 1800 mensen vonden de dood en Katrina veroorzaakte voor ruim 153 miljard dollar schade. Vandaag de dag lijkt New Orleans de draad weer opgepakt te hebben, hoewel sommige wijken zoals Lower Ninth Ward nog steeds gebukt gaan onder de gevolgen van de orkaan. Reuters fotograaf Carlos Barria bracht in 2005 New Orleans in beeld en keerde afgelopen maand terug om letterlijk het New Orleans van 2005 over dat van 2015 heen te leggen. Dat er in tien jaar veel veranderd is, laten sommige foto's zien. Andere laten zien dat Katrina vandaag de dag nog steeds haar sporen nalaat in New Orleans. Alle foto's zijn gemaakt door Carlos Barria van persbureau Reuters
Michael Rehage overleeft orkaan Katrina en zit op het dak van zijn auto.
Na de orkaan drijven de doodskisten over de begraafplaats in New Orleans.
Een foto van een straat in New Orleans.
Errol Morning overleeft de orkaan en dobbert in een bootje door de straten.
Nog een foto van Errol Morning die kort na orkaan Katrina in een bootje door de straten dobbert.
Een vrouw loopt met haar hond naar een verzamelpunt voor slachtoffers van orkaan Katrina.
Joshua Creek loopt tussen twee huizen door en kijkt hoe hoog het water stond ten tijde van de orkaan.
Tyler Teal begint kort na de orkaan met het opruimen van de tuin.
Joshua Creek zit voor zijn huis kort nadat Katrina over New Orleans raasde.