Jij kan dan misschien niet naar Mars, maar je naam wel

Afbeelding NASA

Meevliegen naar Mars en daarmee ook nog frequent flyerpunten sparen. Ja, de NASA doet er alles aan om het publiek te betrekken bij de Marsmissies. En het kan allemaal vanuit je luie stoel.

Tot 8 september kun je via deze site laten weten dat je je naam naar Mars wilt sturen aan boord van de onbemande Marslander InSight. In maart volgend jaar wordt de lander gelanceerd en eind september 2016 zal die op Mars aankomen. De namen worden opgeslagen op een microchip die meegaat aan boord.

Het is niet de eerste keer dat de namen van aardbewoners naar Mars worden gebracht. In december vorig jaar vlogen al 1,38 miljoen namen mee tijdens de eerste vlucht van Orion, de ruimtecapsule waarmee NASA op termijn astronauten naar Mars wil sturen.

Tot dusver zijn al ruim 380.000 mensen in het bezit van een boarding pass.

Twitter avatar NASAInSight NASAInSight Only 15 days left to send your name on the #JourneyToMars with @NASAInSight Sign up: http://t.co/tch8I2LEUS http://t.co/z9xs0ojYEk

Bodemonderzoek

De InSight gaat naar Mars om bodemonderzoek te doen. De ruimtesonde zal ruim vijf meter diep gaan boren in de rode planeet om te achterhalen hoe planeten zijn ontstaan.

De Marslander wordt momenteel klaargemaakt voor vertrek:

Twitter avatar NASAInSight NASAInSight .@NASAInSight is getting ready for Mars @LockheedMartin and undergoing many tests prior to launch in March 2016. http://t.co/n9oC1LyeMn
    • Marije Willems