Janneke Vreugdenhil Groentepannenkoekjes

Illustratie Jet Peters
Illustratie Jet Peters

Verstopte groenten. Ik weet dat sommige ouders er principieel op tegen zijn. Die mogen vanavond gewone pannenkoeken serveren met groente erbovenop. Wie lastige etertjes heeft en het gezeur een keertje zat is, bakke deze groentepannenkoekjes. Geen dank, u ook fijne avond! Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie. Rooster de paprika’s, wortel, pastinaak, ui en tomaten in de oven tot ze lekker zacht zijn, maar niet te zompig. Blancheer in een grote pan kokend water de broccoliroosjes en de erwtjes 2 minuutjes. Giet af en zet apart. Pureer alle groenten samen met de staafmixer. Het hoeft geen gladde puree te worden, de groenten mogen een beetje bite houden. Eventueel voeg je er een drupje olijfolie aan toe. Voeg als laatste de fijngesneden kruiden toe en schep die erdoorheen. Eén deel van het mengsel laat je afkoelen, het andere deel vries je in; je kunt dat op een drukke dag door een simpele pastasaus roeren. Maak van bloem, ei en melk pannenkoekenbeslag en mix de afgekoelde groentepuree erdoor. Roer ten slotte de kaas erdoor, dat geeft net wat meer pit aan de pannenkoekjes. Breng op smaak met zout en peper. Giet een drupje olie in een hete pan en schep er een flinke schep van het beslag in.Draai de pannenkoekjes om als de randjes er droog uitzien en bak ze goudbruin

    • Janneke Vreugdenhil