Windhoos trekt over Noord-Holland

None
foto anp

In de kop van Noord-Holland heeft een windhoos gisteren een spoor van vernieling achtergelaten. Twee boerderijen in Wieringerwerf werden verwoest en drie andere woningen in het dorp raakten flink beschadigd. Niemand raakte gewond. Zware onweersbuien met zware windstoten trokken gistermiddag over het land. Op veel plaatsen ontstond in korte tijd veel wateroverlast. In Amsterdam liepen straten en tunnels onder water. Automobilisten hadden tijdens de avondspits last van het noodweer. Op veel wegen ontstond aquaplaning en reed het verkeer stapvoets. Ook het midden, oosten en noorden kregen te maken met wolkbreuken. Het KNMI had gisteren voor het hele land code geel afgegeven. In de loop van de avond trokken de buien via het noorden het land uit.