Nederlandse hockeyers groepshoofd na 8-0 zege op Rusland

De Nederlandse hockeymannen hebben vanavond met 8-0 gewonnen van Rusland op het EK Hockey.

Constantijn Jonker (L) in duel met Alexander Cherenkov tijdens de wedstrijd van de mannen tussen Nederland en Rusland bij het Europees Kampioenschap hockey in Londen.
Constantijn Jonker (L) in duel met Alexander Cherenkov tijdens de wedstrijd van de mannen tussen Nederland en Rusland bij het Europees Kampioenschap hockey in Londen. Foto ANP / Koen Suyk

Ze waren na de gewonnen groepswedstrijden tegen Spanje en Engeland al zeker van een plek in de halve finales op het EK. Dat weerhield de Nederlandse hockeymannen er vandaag niet van om flink uit te pakken tegen Rusland. Met 8-0 toonde Oranje zich heer en meester en werd de ploeg van bondscoach Max Caldas groepswinnaar.

Twitter avatar oranjehockey Oranjehockey Final score NED RUS 8-0 http://t.co/NW0zBQ0XUJ

Topscorer vandaag was Jeroen Hertzberger, die de bal maar liefst drie keer voorbij de doelman wist te knallen. Mink van der Weerden scoorde twee keer, de overige doelpunten werden gemaakt door Billy Bakker, Constantijn Jonker en Robbert Kemperman. De Nederlanders hadden een nog grotere zege kunnen boeken, maar dankzij knap keepwerk van doelman Marat Gafarov bleef de schade voor de Russen nog enigszins beperkt.

Bekijk hier de zesde treffer van de Nederlanders:

Twitter avatar oranjehockey Oranjehockey De 6-0 http://t.co/kox21GWuuh

De volgende match van Nederland is donderdag. Dan nemen de hockeymannen het op tegen Ierland, nummer veertien van de wereldranglijst.. Dat land wist vanavond te verrassen door met een gelijkspel van 2-2 België uit te schakelen.

    • Casper van der Veen