Radio Gaga

Start van een achtdelige serie waarin twee bevriende theatermakers met een mobiele studio door België rijden om ‘hyperlokale’ radio te maken.

Joris Hessels en Dominique Van Malder kamperen iedere aflevering op een bijzondere locatie en maken daar 48 uur lang een uitzending voor mensen in de buurt. Ze zetten hun ‘caravan of love’ in de eerste aflevering bij het revalidatiecentrum Pellenberg in Leuven. Het centrum heeft revalidatieprogramma’s voor verschillende aandoeningen: van niet-aangeboren hersenletsels tot brandwonden.

De patiënten moeten leren om weer zelfstandig te leven, bijvoorbeeld met protheses of een rolstoel. Muziek kan tijdens zo’n moeilijk traject troost en

ondersteuning bieden: de radio staat in alle therapiezalen dan ook altijd aan.

In Radio Gaga kunnen patiënten, familie of vrienden verzoekplaatjes aanvragen. Tegelijk komen ze met hun verhalen bij de mannen. Zo vertelt een man, Albert , over zijn vrouw Ria, die na een val in huis volledig verlamd is geraakt. Er komen meer zware verhalen voorbij, maar er is ook ruimte voor grappen.