Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Star Trek: First Contact

(Jonathan Frakes, 1996). Imposante special effects zijn belangrijker dan het verhaal in achtste speelfilm naar de oorspronkelijke tv-serie van Gene Roddenberry. De Next Generation, onder leiding van Captain Picard, moet het in zijn eentje opnemen tegen de ultieme vorm van intergalactisch kwaad: de Borg, half-organisch-cybernetische wezens die elke andere levensvorm in zich opslorpen. De hoofdmoot bestaat uit een spectaculaire tijdreis. De Borg reizen naar het verleden om te voorkomen dat het legendarische ‘first contact’ tussen aardbewoners en Vulcans plaatsvindt.