Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Marley & Me

(David Frankel, 2009). Als zijn kersverse vrouw (Jennifer Aniston) hem laat merken dat ze graag een kind wil, schrikt de zorgeloze John Grogan (Owen Wilson) daar zo van dat hij haar een hond cadeau doet. Volgens zijn beste vriend is dit de beste compensatie voor gefnuikte moedergevoelens. De labrador is schattig, maar gedraagt zich niet. Hij eet de bank op, plast op het tapijt en rent wild in het rond. Als hij op training gaat, geeft zelfs de hardvochtige hondentrainer (een leuk gastrolletje van Kathleen Turner) het al snel op: viervoeter Marley is onverbeterlijk.