Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Copacabana

Bijna twee maanden ben ik nu in Rio de Janeiro voor een stage en vakantie. Volgende week vlieg ik terug naar Nederland.

Het Braziliaanse meisje dat ik een paar weken geleden heb ontmoet, heeft me meegenomen naar het fort op de kop van de Copacabana om te lunchen. Het is een zonnige dag en vanaf ons tafeltje op het terras hebben we een schitterend uitzicht over het strand en de stad.

Bewogen door de mooie plek en ons naderende afscheid vraag ik haar of ze zich een betere plek ter wereld kan voorstellen. Ze glimlacht. Dan kijkt ze naar de zon en zegt: „Somewhere with airconditioning, maybe?

Enrico Timmerman