Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Economie

Zo ziet de beurscrash eruit in tweets en graphics

Beeld NRC Q

Overal ter wereld dalen de beurskoersen. De driehonderd grootste Europese bedrijven zouden volgens Reuters al 400 miljard euro minder waard zijn. Tegen het einde van de Nederlandse werkdag: kijk hier wie er hebben verloren vandaag (en onderaan één winnaar).

Eerst maar even de daling in een gifje.

En in tweets.

Amsterdam: AEX

Amsterdam: Midkap

New York: Dow Jones

New York: S&P 500

Tokio: Nikkei

Hongkong: Hang Seng

Shenzhen: Shenzhen Stock Exchange Composite Index

Shanghai: Shanghai Composite Index

Sao Paolo: IBOV

Cyberspace: bitcoin

Chicago: angstindex

Brent-olie

En de winnaar van de dag: de goudprijs.