Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Doudou N’diaye Rose (85)

De Senegalese percussionist Doudou N’diaye Rose is op 85-jarige leeftijd overleden. Dat meldt The New York Times. Rose bespeelde verschillende Afrikaanse percussie-instrumenten, maar was vooral virtuoos op de sabar, een grote trommel bespannen met geitenhuid die wordt bespeeld met één hand en een stok. Rose stond op het podium met Miles Davis, Dizzy Gillespie, de Rolling Stones en Peter Gabriel. Hij had naar verluidt veertig kinderen, van wie velen ook drummer werden. (NRC)