Explosies op legerbasis van VS in Japan

In een Amerikaanse militaire basis in Japan hebben zich maandagochtend vroeg (plaatselijke tijd) explosies voorgedaan. Het zou volgens Japanse media gaan om het Sagami General Depot, een opslagcentrum voor Amerikaanse troepen in Japan, op zo'n 40 kilometer ten zuidwesten van Tokio. Op amateurbeelden, die op zo'n 300 meter van de vuurzee zijn gemaakt, is te zien dat er veel explosieven de lucht in vliegen. Het Pentagon heeft laten weten dat er bij de explosies geen doden of gewonden zijn gevallen. Er is vooralsnog niets bekend over de oorzaak van de explosies. De basis, in bebouwd gebied, heeft een oppervlakte van bijna 200 hectare. In de basis ligt munitie opgeslagen voor Amerikaanse troepen in Japan. Ook staan er tanks met brandstof. Het is echter nog niet bekend wat er precies in de loods lag die is ontploft. Het Pentagon stelt een onderzoek in.