Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Cultuur

Dag 3 van Lowlands: My Baby, Tame Impala en wildplassen

Gisteren was de laatste dag van Lowlands 2015. Voor het eerst in tien jaar was het festival niet uitverkocht, maar de synthetische beats, het danslustige publiek en het mooie weer zorgden voor een vrolijke derde dag. NRC-redacteur Hester Carvalho vond de Australische band Tame Impala het hoogtepunt van de zondag en My Baby, een band bestaande uit twee Nederlanders en een Nieuw-Zeelander, de "ontdekking van de dag".
Op de derde, wederom zonnige, dag van het festival was het druk in de sauna.
NRC / Andreas Terlaak
Het optreden van garageband Afterpartees afgelopen zondag in Biddinghuizen. De band bestaat uit vijf "feestneuzen uit het Limburgse Horst", die hun bewondering voor dorpsgenoten De Heideroosjes omsmolten tot een eigen punkrock- en powerpopbandje.
NRC / Andreas Terlaak
Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders was een van de politieke gasten.
NRC / Andreas Terlaak
Het optreden van David Rhodes gisteren in de India was dromerig en schilderachtig.
NRC / Andreas Terlaak
Bezoekers van Llowgenda zaten op de grond aandachtig te luisteren.
NRC / Andreas Terlaak
De muziek van de mannen van Tame Impala werd in het programmaboek omschreven als één grote trip, van top tot teen gedrenkt in fuzzgitaren, zweverige melodieën en mistige vocalen.
NRC / Andreas Terlaak
Dé rapper van dit moment Kendrick Lamar verraste dit jaar met het overweldigende album To Pimp A Butterfly dat naast muzikale diepte, inhoudelijk een vergrootglas legde op het leven als zwarte man in Amerika.
Foto NRC Andreas Terlaak
De organisatie achter lowlands, Mojo, plaatste op sommige delen van het terrein borden met de boodschap: "wildplassen verboden".
NRC / Andreas Terlaak
Het trio van My Baby rockte op het podium van de Lima. De band bestaat uit twee Amsterdammers en een Nieuw-Zeelander. Op deze foto is frontvrouw Cato van Dijck te zien, die bekend staat om haar hypnotiserende zang.
NRC / Andreas Terlaak
Het Concertgebouworkest kwam met 120 man naar de Alpha. Onder leiding van gastdirigent Daniel Harding speelden zij Le sacre du printemps van Igor Stravinsky.
NRC / Andreas Terlaak
Twenty One Pilots trad in 2013 op op het kleine podium Charlie, stond dit jaar in de Heineken.
NRC / Andreas Terlaak
De frontman van Twenty One Pilots crowdsurfend door het publiek.
NRC / Andreas Terlaak
In de grootste tent, de Alpha, maakte Major Lazer er een spektakel van.
NRC / Andreas Terlaak
Sommige feestgangers hadden opblaasbare attributen bij zich.
NRC / Andreas Terlaak