Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Jongen in Maarsseveense Plassen dood gevonden

De veertienjarige jongen die sinds gistermiddag werd vermist bij de Maarsseveense Plassen is vanmiddag dood in het water gevonden. Hij is verdronken, zegt een woordvoerder van de politie.

De Utrechtse jongen is gevonden met behulp van een robot met onderwatercamera. De politie had ook duikers, een helikopter en een bootje met sonarapparatuur ingezet. Door de vele waterplanten op de bodem van de plas hadden de zoekacties met een sonarboot geen resultaat, aldus politievoorlichter Bernhard Jens.

De jongen was samen met een vriend gaan zwemmen bij een eilandje in de plassen. Toen zijn vriend hem langere tijd niet meer zag, sloeg hij alarm bij de toezichthouders. De jongen had geen zwemdiploma, maar kon volgens zijn familie wel zijn hoofd boven water houden.

De politie onderzoekt momenteel wat er zondagmiddag precies is gebeurd, wat de vriend heeft gemeld en of er (op tijd) adequaat is gehandeld.