Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Onderwijs

De nalatenschap

Zevende reeks van een dagelijkse serie waarin de afwikkeling van een nalatenschap wordt gevolgd, met een terugblik op het leven van de overledene. Alle geportretteerden laten geld of bezittingen na aan een goed doel. In de eerste aflevering staat Willem van den Oudenrijn centraal, een dierenliefhebber die op 84-jarige leeftijd overleed. Hij werkte op een boerderij die ooit door zijn ouders is gebouwd. Een groot deel van zijn nalatenschap heeft hij geschonken aan KNGF Geleidehonden. Het geld dat hij nalaat kan gebruikt worden voor het opleiden van blindengeleidehonden.