Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Hij werd in zijn rug geschoten

Foto Michael B. Thomas / AFP
Foto Michael B. Thomas / AFP

Dit is de plek waar vorige week de achttienjarige Mansur Ball-Bey werd doodgeschoten door de politie. De kogel kwam via zijn rug in zijn hart, zo bleek vrijdag uit de autopsie. Die uitkomst leidde opnieuw tot spanningen in St. Louis, want het is strijdig met wat de politie eerder heeft gezegd. De agenten zouden het vuur hebben geopend toen Ball-Bey een pistool op de agenten richtte, en hij zou zijn weggerend nadat hij was neergeschoten. Uit de lijkschouwing blijkt nu dat Ball-Bey met zijn rug naar de agenten heeft gestaan toen hij werd geraakt. De zwarte achttienjarige jongen werd neergeschoten door blanke agenten.