Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Server gelekte data in Amsterdam

De server die werd gebruikt om de gelekte e-maildata van topman Noel Biderman bij vreemdgangerssite Ashley Madison te verspreiden staat in Amsterdam. De server is eigendom van hostingbedrijf Ecatel, meldde website Tweakers afgelopen weekend. Ecatel is geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk. Het hoofdkwartier zit in Den Haag. Op de Nederlandse server zijn mogelijk sporen aanwezig die naar de daders kunnen leiden. De zogenoemde seeder is inmiddels offline. (ANP)