Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Goal v/h Weekend: Van Persie, Kishna en nog veel beter dan dat

Het was het weekend waarin Pedro direct scoorde voor z’n nieuwe club Chelsea en Kevin Volland namens Hoffenheim al na 7 seconden wist te scoren tegen het almachtige Bayern. Ook Ricardo Kishna, eindelijk verlost van Frank de Boer, opende z’n rekening bij nieuwe werkgever Lazio Roma.

Pedro verkaste afgelopen week niet naar Manchester United, dat de hele zomer met 'm flirtte, maar naar rivaal Chelsea. En het gewezen kind van Camp Nou scoorde direct.
Pedro verkaste afgelopen week niet naar Manchester United, dat de hele zomer met 'm flirtte, maar naar rivaal Chelsea. En het gewezen kind van Camp Nou scoorde direct. Foto ANP / Will Oliver

Het was het weekend waarin Pedro direct scoorde voor z’n nieuwe club Chelsea en Kevin Volland namens Hoffenheim al na 7 seconden wist te scoren tegen het almachtige Bayern. Ook Ricardo Kishna, eindelijk verlost van Frank de Boer, opende z’n rekening bij nieuwe werkgever Lazio Roma.

Overigens scoorde Robin van Persie ook. En dat was voor de tweede keer binnen enkele dagen voor Fenerbahçe, waar hij gisteren voor het eerst in de basis startte.Maar, dat is slechts het kinderspel van afgelopen weekeinde. Vlug over naar het betere werk:

3. Blair Turgott (Leyton Orient)

Wanneer je als 8-jarig ventje bij West Ham United mag komen voetballen, dan kun je wat. Al is Turgott, nu 21 en dit jaar door de Londense club vrijgelaten, hier vooral eindstation van een fraaie aanval over meerdere schijven en zonder stuit.

2. Edwin Cardona (Monterey)

Cardona is een man die we binnen afzienbare tijd wel eens zouden kunnen verwelkomen op de Europese velden. Deze 22-jarige middenvelder van Colombia is reeds door José Pekerman toegevoegd aan de nationale ploeg, scoort best vaak en ook fraai, zo blijkt. Eervolle vermelding: Lassana Diarra (Olympique Marseille), ooit bestempeld als de nieuwe Claude Makélélé (tsja…), hing ‘m ook goed op in de touwen.

1. Marco Matias (Sheffield Wednesday)

Fantastische volleys dit weekend. Lucho Gonzalez (River Plate) deed het en van het Scotse tweede niveau: Luke Leahy (Falkirk).

Maar nu over naar Marco Matias. Centrumspits en Portugees. Dat is niet gauw een gouden combi. Wij worden nog in koud zweet wakker van Pauleta: de man die Oranje met goals in Rotterdam en Porto op weg hielp naar het missen van het WK in 2002. En Pauleta is tegelijk nog steeds de meest bekende en succesvolste echte spits namens de Portugezen. Helder Postiga? Neen. Bij gebrek aan beter. En zelfs dat niet meer want inmiddels moet Portugal zich wenden tot de in Guinee-Bissau geboren spits Éder (Swansea City). Marco Matias, vorig seizoen met Nacional toch ook goed voor 21 goals in 42 wedstrijden op het hoogste niveau in Portugal, speelt sinds deze zomer bij Sheffield Wednesday, tweede niveau Engeland. Misschien is dit wat?