Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Boeken

The English Patiënt

(Anthony Minghella, 1997). Met negen Oscars bekroonde verfilming van gelijknamige roman werd een semi-intellectueel verhaal over grensoverschrijdende liefde. Een aan het eind van de Tweede Wereldoorlog achtergebleven Canadese verpleegster (Juliette Binoche) verpleegt in een gehavend klooster in het net bevrijde Toscane een anonieme piloot (Ralph Fiennes), die na een ongeluk in de Sahara zwaar is verbrand. Hij herinnert zich stukje bij beetje zijn buitenechtelijke liefde met Kristin Scott Thomas tijdens een vooroorlogse expeditie in Noord-Afrika.