Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Twee zware ongelukken bij luchtshows

Bij een ongeluk tijdens een vliegshow in het zuiden van Engeland zijn zeker zeven doden gevallen. Een van de deelnemende gevechtsvliegtuigen stortte zaterdagmiddag neer op de A27. Het vliegtuig crashte tijdens een mislukte looping en kwam neer op auto’s op de snelweg. De piloot ligt ernstig gewond in het ziekenhuis. De politie vreest dat het dodental nog zal oplopen, meldde de BBC gisteravond. Bij een vliegshow in het Zwitserse Dittingen vond dit weekend ook een ernstig ongeluk plaats. Tijdens een stunt met drie vliegtuigen botsten twee toestellen in de lucht op elkaar. Een piloot kwam daarbij om het leven. De piloot van het andere toestel heeft zich met een parachute in veiligheid gebracht.