Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

‘Doden bij gevechten in grootste Palestijnse kamp van Libanon’

Bij gevechten in Ain al-Hilweh, het grootste Palestijnse vluchtelingenkamp van Libanon, zijn twee doden gevallen. Tientallen gezinnen zijn op de vlucht geslagen, melden bronnen bij medische hulpdiensten aan persbureau AFP.

De gevechten vonden plaats tussen aanhangers van de islamitische groep Jund al-Sham en die van de Fatah-partij van de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Zes mensen zouden gewond zijn geraakt. Onder de doden is volgens de bronnen een ‘officier’ van Fatah.

Ain al-Hilweh ligt in het zuiden van Libanon, in de buurt van Sidon. Vanuit die stad waren de gevechten te horen. Ambulances konden het kamp niet in, omdat werd gevreesd voor de veiligheid van het medisch personeel. Het Libanese leger greep niet in binnen het kamp, vanwege afspraken met de Palestijnen die jaren teruggaan. Wel heeft de krijgsmacht zijn posities bij de ingangen van Ain al-Hilweh verstevigd.

De leden van islamitische organisaties en de aanhangers van Fatah leven in het kamp al langer op gespannen voet. Zaterdag werden twee Fatah-leden gedood en ook in juli vielen er doden.