Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Auto- en motorsport

Slijk

In de vijfdelige documentaireserie Slijk van de zender Canvas (vanaf vandaag vernieuwd) worden sporters geportretteerd die vaak moeten vechten tegen de elementen. Veldrijden, motorcross en paardrijden zijn sporten die zich vaak in de regen en modder afspelen. De meeste sporters in de reeks zijn nog niet bekend; ze staan aan het begin van hun carrière of zijn toppers in een minder bekende sport. De eerste aflevering gaat over Isaac Kimeli, een Belgische veldloper van Keniaanse afkomst. Samen met zijn trainer hoopt hij ooit de Olympische Spelen te halen.