Dit is vandaag belangrijk

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is wat je vandaag moet weten.

Bedrijven profileren zich heel zorgvuldig op sociale media. Daar kunnen wij wat van leren. Zo gebruik je Facebook, Twitter en ja, ook Instagram voor je carrière.

Je wilt een dag vrij vragen aan je baas, maar doet dat niet uit angst voor afwijzing? Geen nood: je hebt meer overredingskracht dan je denkt. Vier bruikbare tips.

Duurzame energie, kostenbesparende apparatuur in huis en internet voor iedereen: Google regelt het allemaal. Dat klinkt heel aardig, maar ze verdienen er zelf natuurlijk heel veel geld aan.

Poldernieuws

Drink jij straks meer bier van Heineken omdat James Bond dat ook doet? Heineken denkt van wel, schrijft de Volkskrant.

Noord-Nederland wil meer zeggenschap over de uitgaven van de ontwikkelingsmaatschappij in Noord-Nederland, meldt het Financieele Dagblad.

De prominente ondernemer Thecla Bodewes is opgelicht door drie mannen bij de aankoop van een scheepswerf, bericht de Telegraaf.

While you were sleeping… in the US

Amazon weet niet wat het aan moet met boodschappenservice Prime Fresh, schrijft re/code.

De techbubbel van Silicon Valley barst volgens Techcrunch niet. Althans nog niet.

De oliekoning van Oklahoma is nog lang niet van zijn ex-vrouw af, meldt The Wall Street Journal.

While you were sleeping… in Asia

Boze Chinese beleggers arresteren eigenhandig de topman van een bedrijf dat geen geld meer uitkeert, schrijft de Financial Times.

Zwitserland opent een strafrechtelijk onderzoek naar geldtransacties waar mogelijk de Maleisische premier Najib Razak bij betrokken is, meldt The Wall Street Journal.

Canon wil meer dan camera’s en printers maken. Robots zijn de toekomst, bericht de Nikkei Asian Review.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.
    • Redactie NRC Q