Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Banken: haal phishingsites offline

Nederlandse banken hebben providers dit jaar gemiddeld 470 keer per maand gevraagd een phishingwebsite offline te halen. Criminelen proberen via deze nepsites privégegevens van rekeninghouders te bemachtigen. Een woordvoerder van de Betaalvereniging Nederland bevestigde zaterdag berichtgeving hierover van RTL Nieuws. De schade als gevolg van phishing neemt af. Ging het in 2014 om 3,9 miljoen euro, een jaar eerder wisten criminelen nog 4,7 miljoen euro binnen te halen. (ANP)