Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beeldende kunst

Rijen bij anti-pretpark Dismaland

In de Britse badplaats Weston-super-Mare zijn dit weekeinde lange rijen ontstaan voor de ingang van Dismaland, het anti-pretpark van graffitikunstenaar Banksy. Kaarten zijn alleen aan de poort te koop. De website waarop kaarten te koop waren crashte vrijdag onder de grote vraag. Dismaland, letterlijk ‘Naargeestigland’, is door Banksy ingericht als nachtmerrie-achtige buitententoonstelling met een duistere knipoog naar Disneyland. Het is opgezet in een vervallen ex-pretpark. (ANP)