Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Atletiek

WK Atletiek: Martina uitgeschakeld, Gatlin snelste, Bolt moeizaam door

De Amerikaan Tyson Gay en de Jamaicaan Asafa Powell gaan door naar de eindstrijd. Churandy Martina eindigt met 10,09 als vijfde in deze halve finale en ontbreekt in de eindstrijd van het koningsnummer van de sprint.
De Amerikaan Tyson Gay en de Jamaicaan Asafa Powell gaan door naar de eindstrijd. Churandy Martina eindigt met 10,09 als vijfde in deze halve finale en ontbreekt in de eindstrijd van het koningsnummer van de sprint. Foto AFP/ Pedro Ugarte

Churandy Martina ontbreekt in de eindstrijd van de 100 meter. De Nederlandse recordhouder werd in zijn halve finale vijfde. De Amerikaan
Justin Gatlin was met 9,77 overduidelijk de snelste. Titelverdediger Usain Bolt had meer moeite, hij struikelde bij de start en won zijn serie moeizaam met 9,96.

Om kwart over drie begint de finale van het koningsnummer van de sprint. Ook de Amerikaan Tyson Gay en de Jamaicaan Asafa Powell zijn door naar de eindstrijd.

Last van blessure

Net als gisteren tijdens de serie kwam Martina moeizaam uit het startblok. Opnieuw herstelde hij zich in het tweede deel van de race, maar dit keert lukte het niet om het gat met de nummers een en twee te dichten. In de series liep Martina nog 10,06, vandaag was hij 0,03 langzamer en eindigde met 10,09 als vijfde in de halve finale. Aan de NOS verklaart de sprinter uit Curaçao dat hij nog last heeft van een blessure, maar zoals altijd blijft hij positief.

“Ik ben niet honderd procent fit, maar het ging goed”.

Martina loopt op het WK Atletiek in Peking ook nog de 200 meter en de 4×100 estafette.