Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Atletiek

WK atletiek: Dafne Schippers naar halve finales, Sedney en Samuel uitgeschakeld

Dafne Schippers op de 100 meter tijdens het WK atletiek in Beijing.
Dafne Schippers op de 100 meter tijdens het WK atletiek in Beijing. Foto AFP / Olivier Morin

Europees sprintkampioen Dafne Schippers heeft een mooie start gemaakt op het WK atletiek in Beijing. Ze won overtuigend op de 100 meter en is door naar de halve finales, die morgen plaatsvinden.

Schippers, van origine een meerkampster, koos deze zomer definitief voor de sprintnummers. Ze dook dit jaar als eerste Nederlandse vrouw onder de 11 seconden. Haar record is 10,92.

De Nederlandse troef liep in Beijing de vijfde tijd van alle deelneemsters aan de eerste ronde van het koningsnummer. De Amerikaanse Torie Bowie en de Jamaicaanse olympisch- en wereldkampioene Shelly-Ann Fraser waren met 10,88 een stuk sneller, maar zij liepen met wind in de rug.

Lees ook: Dafne Schippers verzamelt sprintprikkels, over Schippers’ prestaties op de 200 meter in Lausanne.

sedney en samuel uitgeschakeld

Naomi Sedney wist zich niet te plaatsen voor de halve finales. De debutante, lid van de Nederlandse estafetteploeg, eindigde als vierde. Jamile Samuel maakte bij de 100 meter een valse start en kreeg een rode kaart. Samuel kan zich nu richten op de estafette. (ANP)