Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Twee vliegtuigen op elkaar gebotst bij vliegshow in noorden Zwitserland

De Zwitserse luchtmacht tijdens een eerdere luchtshow in Dittingen (foto uit 2009).
De Zwitserse luchtmacht tijdens een eerdere luchtshow in Dittingen (foto uit 2009). Foto EPA / Georgios Kefalas

Tijdens een vliegshow in de Zwitserse gemeente Dittingen zijn twee kleine vliegtuigen op elkaar gebotst en neergestort, schrijft persdienst AFP op gezag van verschillende Zwitserse media. Het ongeluk zou kort voor 11.30 uur hebben plaatsgevonden. Volgens de politie is zeker één inzittende om het leven gekomen. Een ander zou zijn ontkomen met een parachute.

De vliegtuigen waren deel van een formatie van drie. Het derde vliegtuig is veilig geland en de vliegshow is stilgelegd.

Dittingen ligt in het noorden van Zwitserland.

ongeluk vliegshow groot-brittanië

Bij een vliegshow in het Britse West Sussex zijn gisteren zeven mensen om het leven gekomen toen een van de deelnemende gevechtsvliegtuigen neerstortte op een nabijgelegen parkeerplaats. De piloot is levend uit het vliegtuig gehaald.