Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

Na landenwedstrijd wint Dubbeldam op EK ook individuele springtitel

Jeroen Dubbeldam springt naar goud in Aken
Jeroen Dubbeldam springt naar goud in Aken Foto EPA/Uwe Anspach

Met zijn paard Zenit heeft Jeroen Dubbeldam de gouden medaille veroverd bij het springen op de EK in Aken. De 42-jarige ruiter was na twee rondes de beste, Jur Vrieling eindigde op een vijfde plek en Maikel van der Vleuten als veertiende.

Zilver was er voor de Belg Gregory Wathelet, de bronzen medaille ging naar de Fransman Simon Delestre.

In vijf loodzware manches maakte Dubbelman niet één springfout. De 42-jarige springruiter uit Weerselo behaalde vrijdag al met de Nederlandse equipe de gouden medaille in het landenklassement. Dubbeldam won vorig jaar bij de Wereldruiterspelen in Caen ook al dubbel goud.