Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Atletiek

Hassan overtuigend naar finale 1500 meter

Sifan Hassan won overtuigend de halve finale van de 1500 meter.
Sifan Hassan won overtuigend de halve finale van de 1500 meter. Foto AP Kin Cheung

Atlete Sifan Hassan heeft na een overtuigend optreden de finale bereikt van de 1500 meter bij de WK atletiek in Peking. De Arnhemse atlete won haar serie in de halve finales in 4.15,38. De finale is dinsdag.

De 22-jarige Hassan is regerend Europees kampioene en geldt als medaillekandidate op de WK.

Een na snelste vrouw

Ze scherpte dit jaar haar Nederlands record aan tot 3.56,06 en ze is daarmee de op een na snelste vrouw van dit jaar op de 1500 meter.De atlete, die als meisje vluchtte uit Ethiopië en sinds 2013 een Nederlands paspoort bezit, wachtte rustig af en liep de eerste rondjes achterin.

Pas in de laatste ronde stoomde ze op naar de eerste plaats en liet niemand meer voorbijgaan. De Ethiopische Dawit Seyaum liep naar de tweede plaats in 4.15,46, de Zweedse Abeba Aregawi werd derde in 4.15,90. (ANP).