Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Politie, recht en criminaliteit

De indrukwekkendste foto’s van de week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Met deze week onder meer: Japanse jongeren op pelgrimstocht, een enorme bosbrand op Java, de herdenking van de Slag om Engeland en de Russische president Poetin in een bathyscaaf.
Neoh Hock Guan raakte vorige week gewond bij de aanslag in Bangkok. Thuis in Butterworth, Maleisië, toont hij een foto van zijn zoon Neoh Jai Jun, die bij de aanslag om het leven kwam.
Reuters / Olivia Harris
De Servische Goran Bojic duikt van een zeventien meter hoge brug over de Soča-rivier tijdens een duikwedstrijd.
AFP / Jure Makovec
Een bombardement van de Syrische regering raakte een markt in de door rebellen gecontroleerde regio Douma. De Syrische hulpdiensten dragen een gewonde man.
AFP / Sameer al-Doumy
Soldaten uit de Verenigde Staten in een uitvalsbasis in Khogyani, in de oostelijke provincie Nangarhar, Afghanistan. Hier geven de Amerikaanse troepen training en tactische adviezen aan de Afghaanse legermacht, die vecht tegen de Talibaan.
AFP / Wakil Kohsar
Pyongyang, Noord-Korea. Portretten van de overleden Noord-Koreaanse leiders Kil Il Sung (links) en Kim Jong Il op de gevel van de Juche Tower, een van de bezienswaardigheden in de hoofdstad van Noord-Korea.
AP / Dita Alangkara
Beiroet, Libanon. Libanese activisten verwijderen obstakels op de weg terwijl ze een overheidsgebouw proberen te bereiken. De politie zet waterkanonnen in. Het land kampt met een afvalcrisis: de Libanese minister van Gezondheid spreekt van een "grote gezondheidsramp", tenzij een onmiddellijke oplossing wordt gevonden voor het afvalprobleem, dat is ontstaan toen de grootste stortplaats van de stad werd gesloten.
AP / Bilal Hussein
Istanbul, Turkije. Linkse demonstranten gooien molotovcocktails tijdens een demonstratie terwijl de politie iedereen uiteen probeert te jagen.
AFP / Yasin Akgul
Van links naar rechts: Ilda (11), Gabriela (9) Hiana (6) Emily (6) and Samira (6). Ze poseren voor de fotograaf na hun balletlessen bij de New Dreams-dansschool in een arme wijk - ook wel 'Crackland' genoemd - in Sao Paulo, Brazilië. In Brazilië ligt de cocaïneconsumptie hoog.
Reuters / Nacho Doce
Een appartement is zwaar beschadigd door een geëxplodeerde autobom. De bom ontplofte bij in een populaire wijk in Cairo, Egypte. Verschillende politieagenten raakten gewond en gebouwen werden beschadigd.
AP
Een bosbrand bij de vulkaan Merbabu op het Indonesische eiland Java. Volgens de Indonesische weerdienst luidde deze maand een extreem droge periode in als gevolg van het weerfenomeen El Nino. De droogte veroorzaakt grote branden en mislukte oogsten.
AFP / Suryo Wibowo
Een luchtfoto van Binhai, Tianjin, China, na de explosies. Woensdagnacht vonden twee ontploffingen plaats in een opslagloods van containers met chemicaliën. Ze waren tot ver in de omgeving te voelen. Containers, auto’s en kantoren werden volledig verwoest.
Reuters
De Indonesische marine blaast een buitenlands vissersschip op dat illegaal viste in de Indonesische zee bij het Lemukutan-eiland, Kalimantan, Indonesië.
EPA
De Russische president Vladimir Poetin duikt de Zwarte Zee in in een bathyscaaf, een voor diepzeeonderzoek gebouwde onderzeeër.
Reuters / Alexej Nikolski
Een migrant zit beklemd tussen de Macedonische politie en andere migranten tijdens schermutselingen bij het treinstation Idomeni, noord-Griekenland. De migranten wachten tot ze toestemming krijgen om de Grieks-Macedonische grens over te steken. In Macedonië is de noodtoestand uitgeroepen omdat het land de enorme toestroom van vluchtelingen op weg naar Noord-Europa niet aankan.
AP / Darko Vojinovic
Japanse pelgrims nemen deel aan een watervalzuiveringsceremonie in Yamagata, Japan. Het is onderdeel van een pelgrimsroute, een traditie die aan het eind van de negentiende eeuw in verval raakte. Tegenwoordig gaan steeds meer Japanse jongeren op de vierdaagse pelgrimstocht en maken ze zware bergwandelingen, kampen ze met slaaptekort, doen ze aan vastceremonies en nemen ze koudwaterbaden om hun geest en lichaam te reinigen.
EPA / Everett Kennedy Brown
Mieren in de dierentuin van Keulen dragen een blad met de tekst 'Merkel, help!', een referentie naar de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Het is onderdeel van een campagne, georganiseerd door de dierentuin en het Wereld Natuur Fonds, om het regenwoud van de Amazone te beschermen. De tekst is uitgesneden met laserstralen.
Reuters / Ina Fassbender
Leden van een internationale religieuze beweging genaamd White Brotherhood doen een rituele dans op de top van het Rilagebergte in Bulgarije. Ruim 1.500 pelgrims verzamelden in de bergen om hun nieuwe spirituele jaar in te luiden met een collectieve meditatieve dans. De beweging, bedacht door de Bulgaarse Peter Deunov, combineert aspecten van het christendom en het hindoeïsme en legt de nadruk op broederliefde, een gezonde leefstijl en harmonie met de natuur.
AFP / Nikolay Doychinov
Op 18 augustus vlogen luchtvaartuigen uit de Tweede Wereldoorlog over het zuidoosten van Engeland om de "moeilijkste dag" van de Slag om Engeland - tussen de Duitse Luftwaffe en de British Royal Air Force - te herdenken. In totaal verloren de kampen destijds 136 vliegtuigen in één dag. Het was de 75e herdenking van de "hardest day".
AFP / Ben Stansall