Nadine Visser vecht zich terug op drie in zevenkamp

Nadine Visser tijdens het onderdeel hoogspringen van de zevenkamp op het EK Atletiek.
Nadine Visser tijdens het onderdeel hoogspringen van de zevenkamp op het EK Atletiek. Foto EPA/Franck Robichon

Nadine Visser heeft zich op het vierde onderdeel van de zevenkamp bij de WK atletiek in Peking teruggevochten naar de derde plaats in de tussenstand. De twintigjarige atlete liep de 200 meter in 23,78.

Daarmee eindigde ze ook op dit onderdeel, het laatste van de eerste dag, als derde.

Nadine Broersen viel terug van de derde naar de zevende plaats door een zwakke 200 meter in 25,41. Anouk Vetter bezet in de tussenstand de vijftiende plaats. De 22-jarige atlete twijfelt dan ook of ze morgen de zevenkamp voortzet.

“Ik heb het de laatste weken erg zwaar gehad, fysiek en mentaal. Ik heb eerst bij een val over de horden mijn hak geblesseerd. Dat is redelijk hersteld, maar in de nacht van donderdag op vrijdag werd ik wakker omdat mijn been sliep. Ik ben erop gaan staan en daarbij heb ik mijn enkel verzwikt. Ik had er niet veel last van, maar mentaal is het allemaal erg zwaar. Ik moet me morgen echt wat sterker voelen om verder te kunnen.”

Visser: eerst maar eens morgen afwachten

Visser, die imponeerde op de 100 meter horden met een persoonlijk record van 12,81 seconden en ook veel punten scoorde bij het hoogspringen met 1,80 meter, heeft 3871 punten vergaard. Dat zijn er ruim 134 minder dan de Britse Jessica Ennis-Hill, die leidt met 4005 punten. Aan een medaille wil Visser nog niet denken.

“Laat ik eerst maar eens een goede tweede dag draaien. Dat ik nu zo goed sta, zegt me eigenlijk helemaal niets.”

Over de eerste vier onderdelen was ze niettemin erg tevreden.

“Een persoonlijk record met horden en bij het hoogspringen en dichtbij mijn beste prestatie met de kogel is natuurlijk goed. Bij dat derde onderdeel had ik wel een dipje. Ik werd moe, maar ik verloor er weinig punten. Van de 200 meter had ik iets meer verwacht, maar ik had het gevoel dat we nogal wat tegenwind hadden in de bocht.”

Broersen was aanmerkelijk minder tevreden.

“De eerste drie onderdelen gingen goed, maar de 200 meter heb ik helemaal verpest en dat is shit. Ik word hier met mijn neus op de feiten gedrukt: mijn uithoudingsvermogen is nog niet op peil.”

(ANP)